2733
2734
عنوان

تربیت فرزند و همسرداری

99 بازدید | 104 پست
سلام.اینجا کم کم خلاصه کلاسی که شرکت میکنم رو میزارم.دوست داشتین بزارین جزو علاقمندیتون. **نکاتی در تربیت فرزند ۱.عامل بودن والدین: فرزندان ما آنچه میخواهیم نمیشوند؛آنچه هستیم میشوند. مثلا اگر عصبی یا پرخاشگر هستیم انتظاری غیر از این از فرزندمان نداشته باشیم.
۲.روشنگری و هدایت: اگر میخواهیم کار درستی را به فرزند آموزش دهیم اول خودمان در موردش مطالعه داشته باشیم تا فلسفه آن را بفهمیم،بعد انتقالش بدهیم. تمنای نوجوان امروز اینست: چراها را به من بیاموزید؛چگونگی ها را خود خواهم آموخت.


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

۴.اظهار و اثبات محبت: خوشا بحال خانواده ای که والدین و بچه ها راحت بتوانند به هم بگویند دوستت دارم. بچه که از در وارد میشود جواب سلام خشک و خالی به او ندهیم(ببینیم حضرت فاطمه در حدیث کسا چه جواب سلامی به فرزندانش می دهد)حتی با با زیاد شدن سن هم باید همینطور باشد مخصوصا در مورد دخترها. بچه باید به محبت والدین خو بگیرد مخصوصا در دوسال اول زندگی.اگر کسی دوست داشته شود میتواند بعدها دوست داشتن را به اطرافیان و همسرش منتقل کند. وقتی همیشه محبت ببیند از ناراحتی والدین بهنگام کار اشتباهش متنبه میشود و مراقب است تکرار نشود. اثبات محبت هم به« ترجیح دادن » است.مثلا وقتی خسته اید ولی بخاطر دل او راهی پارک میشوید.
2731
۵.تغافل و تحمل: تغافل یعنی چشم پوشی؛ یک کارهایی را ببینی و به روی خودت نیاوری.مثلا بی توجهی به بعضی رفتارهای بچه های کوچکتر اثر بهتری دارد تا موعظه چند ساعته در مورد آن رفتار. مادرهایی که بصورت محسوس بچه ها را کنترل میکنند بدتر باعث درگیری و جدایی میشوند. مثلا مادری با کنترل نامحسوس فهمیده نوجوانش در اتاق در حال دیدن فیلم نامناسب است.بجای باز کردن ناگهانی در و به اصطلاح مچ گیری،در بزند(احترام).بعدها در فرصت مناسب دنبال راه حل باشد مثلادر مورد مضراتش صحبت کند. فرزند ببیند که والدین متوجه شده اند ولی چشم پوشی کرده اند. تحمل یعنی صبر.تا تحمل بزرگ کردن بچه را در خود نمیبینیم به فکر بچه دار شدن نباشیم.مخصوصا از دست دادن تحمل و تنبیه بدنی کودک اثرات جبران ناپذیری بر روانش میگذارد.
۷.غلبه ی تشویق بر تنبیه: دو نوع تشویق داریم:کلامی(آفرین،احسنت)و غیر کلامی(توجه،نوازش،هدیه) تشویق برای رفتار خوب باید باشد نه برای خود آدمها(کادوی بدون دلیل به فرزند ندهیم تا اثر تربیتی آن از بین نرود) مثلا در پایان سال تحصیلی جشن بزرگی بگیریم با دعوت دوستان و حتی معلمانش. یا جشن تکلیف باشکوه و تمدید آن در هر سال
۸.رفتار عادلانه و پرهیز از تبعیض: زیبایی،جنسیت،هوش و... باعث تبعیض بین بچه ها نشود.اگر در اطرافیان هم چنین رفتاری را در مورد فرزندانمان دیدیم محترمانه تذکر بدهیم. رفتارهای تبعیض آمیز بین بچه ها،آنها را در بزرگسالی از هم دور میکند.حتی اگر بچه کوچکتر برایمان شیرینتر است قربان صدقه رفتنش در خلوت باشد.
2738
معنی تنبیه چیه؟ تنبیه در عربی یعنی آگاه کردن که به غلط در فرهنگ ما معادل کتک زدن معنا شده. ابزار تنبیه چی هستند : «محدودیت و محرومیت» از چه چیزی؟ از نیازهای غیر اساسی نه نیازهای اساسی(نیازهای اساسی مثل خوراک،پوشاک،امنیت و تنبیهات اشتباه در این مورد مثل محروم کردن بچه از ناهار خوردن یا حبس در زیرزمین) و محرومیت از نیازهای غیر اساسی مثل محرومیت از رفتن به پارک،بازی با تبلت،قهر کوتاه مدت و...
بخشیدن اشتباهات سهوی: قبل از تنبیه از خودمون بپرسیم آیا بچه اینکار رو از روی عمد انجام داده یا سهوا بوده مثلا اگر یک دست استکان کریستال رو سهوا بشکنه تنبیه بی مورده ولی شکستن حتی یک استکان ایرانی حتما نیازمند برخورده تا به اینکار در آینده عادت نکنه
سما جون بسیااااااااااار عالی اینجارو به علاقه مندی هام اضافه کردم
اگر دوست دارین همچون سابق یکی از اعضای خیرخواه خیریه مردمی و خودگردان ما باشید لطفا به گروه بنیاد نیکوکاری راه ماندگار وارد بشین . یه گروه سرشار از مهر و محبت وصف نشدنی با کلی عکس و سند از فعالیتهامون : به این شماره پیغام بدین تا در گروه ادتون کنم 09156110375
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز